فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال هجدهم شماره 9 (پیاپی 81، دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه هاشمی*، احمد علی پور، علیرضا فیلی صفحات 678-686
    زمینه و هدف
    ناباروری و نگرش جامعه نسبت به آن، می تواند زنان و حتی مردان را با آشفتگی های هیجانی متعددی مواجه سازد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش مهارت مدیریت استرس(شناختی رفتاری) بر شادکامی زنان نابارور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، جامعه آماری، زنان ناباروری بودند که در تابستان 1390 به مرکز ناباروری شهر شیراز مراجعه نمودند. تعداد 24 زن نابارور با نمره استرس بالا به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده و در دو گروه مساوی آزمون و شاهد قرار گرفتند. سپس آموزش گروهی مدیریت استرس(شناختی رفتاری)، طی 10 جلسه هفتگی برای گروه آزمون انجام شد. پرسشنامه شادکامی آکسفورد در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تکمیل شد. داده ها با آزمون آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت بین میانگین شادکامی، پس از کنترل متغیر پیشآزمون در دو گروه آزمون و شاهد معنی دار بود. هم چنین میانگین نمرات شادکامی گروه آزمون نسبت به گروه شاهد در مرحله پس آزمون افزایش معنی داری پیدا کرد(0001/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از اثر بخشی درمان مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری بر میزان شادکامی زنان نابارور می باشد.
    کلیدواژگان: شادکامی، شناختی، رفتاری، مدیریت استرس، ناباروری
  • خداداد پیرعلی خیرآبادی*، امیر دهقانی سامانی، میلاد عادل، فاطمه حسین پور صفحات 687-398
    زمینه و هدف
    لیشمانیازیس از جمله بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله انگل تک یاخته ای از جنس لیشمانیا ایجاد می شود. از دیرباز از گیاهان دارویی برای اثرات موضعی و عمومی لیشمانیازیس استفاده می شد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر اسانس های گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی اثرات اسانس های گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بررسی شد. ارزیابی این مطالعه بر اساس میانگین انگل های زنده در فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا پس از مجاورت با غلظت های مختلف گیاهان دارویی و داروی شیمیایی گلوکانتیم با دوز مشخص در فواصل زمانی مختلف بود. به این منظور عصاره های مختلف با نسبت های1/0، 2/0، 4/0، 8/0، 2/1، 6/1 و 2 درصد اضافه شد. گروه های مختلف این مطالعه در دمای 26 درجه سانتی گراد درون انکوباتور (گرم خانه) و در شرایط یکسان نگهداری شدند. پس از گذشت 24 ساعت، انگل ها از انکوباتور خارج شده و تعداد انگل های زنده شمارش شد. داده ها با آزمون های آمار توصیفی، تست توکی و جی ام ال تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های دریافت کننده اسانس های مرزه و سیاه دانه با داروی گلوکانتیم، اختلاف معنی داری در کاهش انگل ها وجود داشت(05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش مقاومت های دارویی به انگل لیشمانیا می توان از اسانس های گیاهی نظیر مرزه و سیاه دانه به عنوان درمان جایگزین برای کنترل بیماری لیشمانیازیس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسانس، مرزه، سیاه دانه، لیشمانیازیس
  • فرزانه بنیادی*، ملیحه ریکی، وحید نجاتی، امیر توکمه چی، شاپور حسن زاده صفحات 699-710
    زمینه و هدف
    پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اثرات مفیدی بر سلامتی ایجاد می کنند که یکی از آنها، اثرات ضد توموری است. هدف این مطالعه ارزیابی خاصیت مهاری دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی مخمر ساکارومیسس سرویسیه به عنوان یک پروبیوتیک بر رده سرطانی K562 (رده لوسمی میلوئیدی) و بررسی اثرات آپوپتوتیک ایجاد شده در آن رده بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا مخمر ساکارومیسس سرویسیه کشت داده شده و سپس به کمک سونیکاتور خرد و در نهایت دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی آن جدا شدند. سپس غلظت های مختلف از دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی تهیه شدند. درصد مهار رشد ترکیبات حاصل بر رده سرطانی K562 در زمان های مختلف (12، 24، 48 و 72 ساعت) به روش MTT سنجیده شد. هم چنین برای بررسی آپوپتوز و نکروز از آزمون قطعه قطعه شدن DNA به روش الکتروفورز استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    خاصیت ضد توموری عصاره سیتوپلاسمی با گذر زمان به طور معنی داری افزایش یافت، در حالی که تاثیر دیواره سلولی در طول زمان کاهش معنی داری داشت(05/0p<). هم چنین ترکیبات حاصل از مخمر ساکارومیسس سرویسیه باعث القای نکروز و درصد کمی آپوپتوز، در رده سرطانی K562 شدند.
    نتیجه گیری
    دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی مخمر ساکارومیسس سرویسیه در حالت وابسته به زمان بر سلول های سرطانی K562 اثر مهاری داشته و باعث القای نکروز و آپوپتوز در آن می شوند.
    کلیدواژگان: رده سلولی K562، ساکارومیسس سرویسیه، دیواره سلولی، عصاره سیتوپلاسمی، اثرات آپوپتوتیک
  • مهدیه رزمی، عادله دیوسالار* صفحات 711-721
    زمینه و هدف
    درمان اکثر سرطانها به دلایل انحلال پایین و سمیت بالای داروها مشکل بوده و نیاز به کپسوله کردن و رسانش هدفمند به منظور اثرات درمانی بیشینه می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر نانو ذرات بتاکازئینی بر دسترسی زیستی و جذب سلولی کمپلکس پلاتینی به عنوان داروی ضد سرطانی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی بررسی خصوصیات شیمی فیزیکی و اندازه نانوذرات بتاکازئینی حامل دارو با استفاده ازدستگاه پراکنش دینامیک نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. سپس جهت ارزیابی سمیت کمپلکس پلاتینی، سلول های سرطان روده در غیاب و در حضور غلظت های مختلف کمپلکس آزاد پلاتین و نانومیسل های لود شده با کمپلکس پلاتین به مدت 24 و 48 ساعت انکوبه شدند. مقادیر Ic50 (غلظتی از ترکیب که باعث ایجاد 50درصد مرگ و میر در سلول می شود) با استفاده از روش MTT محاسبه شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر بتاکازئین، نانوذرات بتا کازئینی حامل دارو در محدوده 100 تا 300 نانومتر سنتز شد. به علاوه، میزان مرگ و میر در سلولهای سرطانی به وسیله کمپلکس پلاتینی به شکل رها(بدون کپسول) و با کپسول به ترتیب 70 و 26 میکرومولار در 24 ساعت و60 و 21 میکرومولار در 48 ساعت بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دسترسی زیستی کمپلکس پلاتین به شکل کپسوله افزایش می یابد و این سیستم دارورسانی جدید می تواند کاندیدای مناسبی جهت درمان سرطانها باشد.
    کلیدواژگان: بتاکازئین، کمپلکس پلاتین، دسترسی زیستی، نانوحامل، میسل
  • حسین آقاملایی، کمال عزیزی بارجینی، مهرداد موسی زاده مقدم* صفحات 722-735
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی است که به علت دارا بودن مقاومت ذاتی و اکتسابی به آنتی بیوتیک های معمول مرگ و میر ناشی از عفونت های آن بسیار شایع می باشد لذا شناسایی سریع و دقیق باکتری می تواند در کنترل عفونت و کاهش مرگ و میر موثر باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی استفاده از روشی سریع با اختصاصیت و حساسیت بالا بر پایه واکنش زنجیره پلی مراز و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن LasI سیستم کروم سنسینگ باکتری جهت شناسایی آن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی که به روش مقایسه ای بین نتایج حاصل از تشخیص به روش کشت و PCR برای باکتری سودوموناس آئروژینوزا موجود در نمونه بالینی و چهار گونه باکتریایی دیگر انجام گرفت، ابتدا 40 سویه سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های بالینی جدا شده و به وسیله تست های بیوشیمیایی شناسایی و تایید شدند. یک جفت پرایمر اختصاصی ژن LasI از طریق روش آنالیز بیوانفورماتیک طراحی گردید. پس از استخراج ژنوم باکتری، توالی این ژن با استفاده از تکنیک PCR تکثیر یافت. اختصاصیت آزمون PCR با ژنوم چهار گونه مختلف استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسیلا پونومونیه، اشیریشیاکلی و ویبریوکلرا مورد ارزیابی قرار گرفت. از رقت های مختلف ژنوم باکتری سودوموناس آئروژینوزا در آزمون PCR نیز جهت بررسی حساسیت پرایمر طراحی شده استفاده شد. داده ها با آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    برای تمامی سویه های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده، آزمون PCR دارای نتیجه مثبت بود. هم چنین تا غلظت 5-10 از ژنوم باکتری سودوموناس آئروجینوزا نتیجه آزمون PCR مثبت بود. برای ژنوم چهار باکتری دیگر نیز نتایج آزمون PCR منفی بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پرایمرهای طراحی شده جهت شناسایی باکتری سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از PCR در مقایسه با روش های قبلی شناسایی مبتنی بر این روش از اختصاصیت و حساسیت بیشتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، PCR، کروم سنسینگ، LasI
  • سید حسام الدین نبوی زاده، شیوا یزدان پناه، حسن عبیدی، محمد ذوالعدل* صفحات 736-746
    زمینه و هدف
    بیماری های آلرژیک از بیماری های شایع هستند که در فصول خاص شیوع بیشتری پیدا می کنند. هدف این مطالعه تعیین شیوع حساسیت به آلرژن های شایع تنفسی و غذایی در مبتلایان به رینیت آلرژیک بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی طی سال های1391-1390 بر روی 184 بیمارمراجعه کننده به کلینیک شهید مفتح یاسوج با علایم بیماری حساسیت تنفسی شامل؛ رینیت، عطسه و سرفه مشتمل بر 120 مرد و64 زن انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، سیاهه ثبت اطلاعات پژوهشی اعم از اطلاعات جمعیت شناختی و داده های مرتبط با حساسیت به 21 آلرژن انتخابی بر اساس نتایج آزمون پوستی پریک بود. داده ها با آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 153 نفر(2/83 درصد) نسبت به یک یا چند ماده آلرژن از 21 آلرژن تست شده حساسیت داشتند، در حالی که 31 نفر(8/16درصد) از آنها به هیچ کدام از آنها حساسیت نشان ندادند. شایع ترین واکنش حساسیتی به آلرژن ها به ترتیب حشرات 73 مورد(7/47 درصد)، علف و چمن 58 مورد(9/37 درصد)، سوسک 55 مورد(9/35 درصد)، گندم و آرد 51 مورد(3/33 درصد)، عصاره گردو 37 مورد(2/24 درصد) و موی گربه 36 مورد(5/23 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    حساسیت به حشرات، سوسک و چمن دارای بیشترین شیوع در مبتلایان به رینیت آلرژیک مراجعه کننده به درمانگاه فوق تخصصی آلرژی در شهر یاسوج بود. از آنجا که حساسیت افراد به آلرژن های موجود در محیط بستگی دارد، لذا آگاهی از آنها می تواند به اجتناب و کنترل واکنش های حساسیتی منجر شود.
    کلیدواژگان: بیماری های آلرژیک، تست پوستی پریک، رینیت آلرژیک
  • صفحات 746-756
    زمینه و هدف
    ورود فلزات سنگین به منابع آب از طریق مختلف باعث ایجاد مخاطراتی از قبیل مسمویت و سرطان زایی در بدن موجودات زنده می شود. هدف این مطالعه تعیین الگوی توزیع غلظت فلزات سنگین در شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر گچساران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، در تابستان 1389 از 11 نقطه شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر گچساران، نمونه برداری به عمل آمد و از نظر غلظت 10 فلز مذکور به روش جفت یون پلاسمایی القایی مورد آزمایش قرار گرفت. داده های تحقیق با معیارهای ملی و بین المللی مقایسه گردید. سپس نقشه پراکندگی توزیع غلظت فلزات سنگین در شبکه توزیع آب آشامیدنی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) تهیه گردید. داده ها با آزمون آماری کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در تمام نمونه ها میانگین غلظت فلزات سنگین آرسنیک 54/0، کادمیوم 05/0، روی 9/55، سرب 18/0، مس 82/0، کروم 66/1، باریم 38، سلنیوم 5/0، جیوه 1/0 و نقره 05/0 میکروگرم در لیتر و کمتر از حد استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    غلظت فلزات سنگین فوق الذکر در آب شبکه توزیع شهر گچساران بالاتر از حد استانداردهای ملی و بین المللی نبوده و برای مصر ف کنندگان خطری در بر نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، شبکه توزیع، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • سیده نجمه پرهیزگاری، سید مجتبی موسویان*، اصغر شریفی صفحات 757-767
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از عوامل عفونی بیمارستانی است که نسبت به بسیاری از آنتی بیوتیک های رایج مقاوم شده و امروزه سویه های مقاوم به متی سیلین این باکتری یکی از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی به شمار می رود. هدف این مطالعه شناسایی الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های مقاوم و حساس به متی سیلین در شهر اهواز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی 255 نمونه بالینی مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس طی 19 ماه جمع آوری شده و با استفاده از تست های بیوشیمیایی استاندارد از قبیل کاتالاز، تخمیر مانیتول، کواگولاز و DNase بررسی شدند. حساسیت سویه های تایید شده با روش دیسک دیفیوژن نسبت به آنتی بیوتیک های رایج ارزیابی شدند. داده ها با آزمون های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 255 نمونه مشکوک، 180 سویه استافیلوکوکوس اورئوس تایید شدند که در مجموع 59 سویه(2/37 درصد) نسبت به متی سیلین مقاوم بودند. مقاومت در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین شامل: کلرامفنیکل38/3درصد، ریفامپین76/45درصد، نورفلوکساسین83/89درصد، جنتامایسین83/89درصد، سیپروفلوکساسین52/91درصد، آزیترومایسین13/88درصد، کوتریموکسازول44/86درصد بود و تمام سویه ها نسبت به ونکومایسین و نیتروفورانتوئین حساس بودند. در مجموع 10 الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی متفاوت در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    بروز مقاومت های جدید در عوامل عفونت های بیمارستانی یکی از چالش های اصلی در درمان این عفونت ها است. این مطالعه نشان داد مقاومت بالایی نسبت به گروهی از آنتی بیوتیک های بررسی شده در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بیمارستان امام خمینی و گلستان اهواز وجود داشت.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی
  • کوروش منوچهری نایینی، نصیر عارف خواه*، سیف الله مرتضایی، سید عبدالله حسینی، ولی نصرتی، سعید فلاحی زاده، فاطمه دهقانی صفحات 768-776
    زمینه و هدف
    ایران یکی از کانون های شناخته شده مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی محسوب می شود. هدف این مطالعه بررسی وضعیت مالاریا در استان کهگلویه و بویراحمد در ده سال اخیر بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر با استفاده از اطلاعات موجود در آرشیومرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد و به روش تمام شماری انجام پذیرفت. مشخصات دموگرافیک بیماران و اطلاعات مربوط به محل زندگی، ملیت، شیوه زندگی روستایی یا شهری و سوابق مالاریای ثبت شده هر یک از بیماران به تفکیک گونه انگل از ابتدای سال 1380 تا پایان سال 1389 از آرشیو مرکز بهداشت استان استخراج شده و در چک لیست هایی که به منظور جمع آوری اطلاعات تهیه شده بود، ثبت گردید.داده ها با آزمون های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از مجموع 156 مورد مالاریای ثبت شده در دهه 1380 تعداد 119 مورد (28/76 درصد) مربوط به مردان و 37 مورد (72/23 درصد) به زنان اختصاص داشت. در این مدت حدود 87درصد از موارد مالاریای تایید شده در اتباع و مهاجران کشور افغانستان به وقوع پیوسته بود. بیشترین و کمترین میزان فراوانی بیماری به ترتیب با 6/29درصد و 9/1درصد در سال های 1381 و 1389 ثبت شده ه بود. بیشترین میزان فراوانی بیماری در ساکنان شهرستان بویراحمد (1/80درصد) و کمترین میزان آن در ساکنان شهرستان های دنا و کهگیلویه رخ داده بود. در این محدوده زمانی بیشترین درصد آلودگی به مالاریا به ترتیب به علت ابتلا بیماران به پلاسمودیوم ویواکس (02/91 درصد) و پلاسمودیوم فالسیپاروم (33/8 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    در طول ده سال اخیر در استان کهگلویه وبویر احمد موارد مالاریا سیری نزولی داشته و غالب موارد ثبت شده در این منطقه از الگویی وارداتی برخوردار بود. بنابراین با توجه به وجود شرایط مناسب محیطی در برخی از نواحی استان اعمال مراقبت های بهداشتی جهت تشخیص ودرمان به هنگام بیماری به ویژه در اتباع بیگانه از ضرورتی اجتناب ناپذیر برخوردار است.
    کلیدواژگان: مالاریا، پلاسمودیوم ویواکس، پلاسمودیوم فالسی پاروم
  • فضل الله فاطمیان راد*، نجمه مستنبط، محمد ذوالعدل صفحات 777-786
    زمینه و هدف
    عدم آگاهی و ترس از درمان، زمینه مناسبی را جهت بروز و تشدید واکنش های روانی به وجود می آورد، که لازم است افراد شیوه های مقابله ای مناسب را یاد بگیرند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش شیوه های مقابله با استرس بر میزان افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران خاص بود.
    روش بررسی
    این پژوهش کارآزمایی بالینی بر روی 30 نفر از بیماران خاص مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج به صورت پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه اختصاصی افسردگی، اضطراب و استرس داس 42 لاویبوند و پرسش نامه دموگرافیک بود. برای گروه آزمون 7 جلسه 5/1 ساعته کلاس آموزش شیوه های مقابله با استرس برگزار شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای، تی وابسته و مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از مداخله بین دو گروه آزمون و شاهد تفاوت معنی داری در میزان افسردگی، اضطراب و استرس وجود نداشت، اما بعد از مداخله بین دو گروه تفاوت معنی داری در میزان استرس(1/23قبل از مداخله به 5/17بعداز مداخله) و اضطراب (15 قبل از مداخله به 9/10بعداز مداخله) مشاهده شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش شیوهای مقابله در کاهش استرس و اضطراب بیماران خاص موثر بوده و می تواند سبب کاهش نسبی افسردگی این بیماران شود.
    کلیدواژگان: بیماران خاص، شیوه های مقابله، افسردگی، اضطراب، استرس
|
  • Pages 678-686
    Background and Aim
    infertility and the attitude of the society toward it، makes women and even men deal with many emotional disturbances. Infertile women tolerate more stress than fertile women. Stress can reduce the amount of happiness and mental health. The aim of this study was to investigate the effects of stress management skills training (cognitive-behavioral) on happiness of infertile women.
    Methods
    In this clinical-trial study، the cases of infertile women who were referred to the Infertility Center of Shiraz in the summer of 2011were studied. A total of 24 infertile women with high stress scores were selected by purposive sampling and divided into two experimental and control groups. The stress management training (cognitive-behavioral) was instructed during 10 weekly sessions on the target group. Using Oxford Happiness Questionnaire، a pre-test and a post-test was completed. The data were analyzed by descriptive statistics and ANCOVA.
    Results
    The difference between the mean happiness was significant after controlling of the pretest variables in the two groups. The mean scored happiness of the experimental group significantly increased compared to the control group in the post-test (P=0. 0001).
    Conclusion
    The results indicated that the control effectiveness of stress management therapy، cognitive behavioral therapy on happiness levels of infertile women.
    Keywords: Happiness, Cognitive, Behavioral, Stress Management, Infertility
  • Pages 687-398
    Background and Aim
    Leishmaniasis is a zoonotic disease caused by a protozoan parasite of the genus Leishmania. Traditionally، medicinal plants have been used for topical effects of leishmaniasis. The aim of this study was to evaluate the effect of the essential oil of Satureia hortensis and Nigella sativa on the Leishmania major.
    Methods
    In this experimental study، the effects of the plant’s essential oils and savory black beans on the Leishmania major form were studied. Evaluation was determined based on the average of Leishmania parasites form survival after exposure to different concentrations of herbs and chemical drugs MA dose at different intervals. For this purpose، different extracts with ratios of 0. 1، 0. 2، 0. 4، 0. 8، 1. 2، 1. 6، and 2% were added. Different groups of this study were kept in the same condition (incubated at 26 ° C). The parasites were removed from the incubator and the numbers of viable parasites were counted after 24hours. Data were analyzed using descriptive statistics، Tukey test and GM.
    Results
    There was a significant difference in reducing parasites on groups receiving Satureia hortensis and Nigella sativa with Glucantime (p <0. 05).
    Conclusion
    Due to the increasing drug resistance of Leishmania، plant oils such as Satureia hortensis and Nigella sativa could be used as an alternative treatment for controlling leishmaniasis.
    Keywords: Essential oil, Leishmaniasis, Nigella sativa, Satureia hortensis
  • Pages 699-710
    Background and Aim
    Probiotics are living microorganisms that have beneficial effects، such as anti-tumor effects on the health. The aim of this study was to evaluate the inhibitory effect of cell wall and cytoplasmic extracts of Saccharomyces cerevisiae as a probiotic cancer Category K562 (myeloid leukemia) and apoptotic effects of this yeast.
    Methods
    In this experimental study، the Saccharomyces cerevisiae was cultured، and using the micro sonicator the cell wall and cytoplasmic extracts were separated. Then، different concentrations of cell wall and cytoplasmic extracts were prepared. The inhibitory growth percentage of cancer K562 cell line at different times (12، 24، 48 and 72 h) was measured by MTT assay. Apoptosis and necrosis were also evaluated by DNA fragmentation electrophoresis method. The collected dara were analyzed by ANOVA and Tukey test.
    Results
    Anti-tumor activity of cytoplasmic extracts significantly increased over time، while the impact of anti-tumor activity of the cell wall over time was significantly reduced (p <0. 05). The composition of the Saccharomyces cerevisiae also induces apoptosis، and less necrosis at K562 cell line.
    Conclusion
    This study showed that the cell wall and cytoplasmic extracts of Saccharomyces cerevisiae in a time-dependent had an inhibitory effect on K562 cells and induced necrosis and apoptosis.
    Keywords: K562, S. Cerevisiae, Cell wall, Cytoplasmic Extract, Apoptotic Effects
  • Pages 711-721
    Background and Aim
    Due to the low solubility and high toxicity of drugs، treatment of cancers is problematic; therefore، the encapsulation and targeted delivery of therapeutic effect is required. The aim of this study was to investigate the effect of nanoparticles on cellular uptake and bioavailability of beta-casein on platinum complexes as cancer drugs.
    Methods
    In the present experimental study، the physicochemical properties of nanoparticles as drug carriers of beta-casein devices using dynamic light scattering (DLS) and scanning electron microscopy (SEM) were investigated. In order to evaluate the toxicity effects of platinum complexes، the colon cancer cells in the absence or presence of free platinum complex concentration and nanoparticle loaded with platinum complexes were incubated for 24 and 48 hours. LD50 Values (concentration of compound causing 50% mortality in the cells) was determined using the MTT assay. Data were analyzed by ANOVA and post-hoc test.
    Results
    At a concentration of 1 mg ml، beta-casein nanoparticle drug carriers were synthesized in the range of 100 to 300 µM. In addition، the mortality rate in cancer cells by the release of platinum complexes (without and with the capsule)، were 70 and 26 in 24 hours، and 60 µM and 21 µM in 48 hours respectively،
    Conclusion
    The study showed that the bioavailability of the encapsulated platinum complexes increases and new drug delivery system may be a good candidate for the treatment of cancer.
    Keywords: Beta, casein, Pt (II) Complex, Bioavalibility, Nanocarrier, Micelle
  • Pages 722-735
    Background and Aim
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic nosocomial pathogen that due to having intrinsic and acquired resistance to common antibiotics، mortality due to infections is very common. Therefore، early and accurate identification of bacteria could be effective in controlling infections and deaths. The aim of this study was to evaluate the use of a rapid method with high sensitivity and specificity based on polymerase chain reaction using gene-specific primers quorum sensing LasI system for detection of bacteria.
    Methods
    In this study، the comparison between the results of culture and PCR for the diagnosis of Pseudomonas aeruginosa in clinical samples and other bacterial species were carried out. 40 strains of Pseudomonas aeruginosa from isolated clinical specimens were identified and confirmed by biochemical tests. LasI gene specific primers were designed using bioinformatics analysis. Sequence of this gene was amplified techniques after extraction of bacterial genome. The specificity of PCR tests with DNA from of different species، Staphylococcus aureus، Klebsiella pneumonia، Escherichia coli and Vibrio cholerae were evaluated. A different dilution of the bacterial genome of Pseudomonas aeruginosa was used in PCR to evaluate the sensitivity of primer. Data were analyzed by t-test
    Results
    The results indicated that the PCR test result was positive for all strains of P. aeruginosa isolates; however، PCR test results were negative for the four other bacteria. Even at 10-5 Pseudomonas aeruginosa genome concentration، PCR test was positive for all isolated strains
    Conclusion
    This study showed that the primers designed for detection of Pseudomonas aeruginosa using PCR، had higher sensitivity and specificity compared to previous methods.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, PCR, Quorum sensing, LasI
  • Pages 736-746
    Background and Aim
    Allergic diseases are one of the most common diseases which are more prevalent in certain seasons. The aim of this study was to determine the prevalence of respiratory and food allergies to common allergens in patients with allergic rhinitis.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 184 patients including 120 males and 64 females referred to the Shahid Mofatteh Clinic with the respiratory allergy symptoms including rhinitis، sneezing and coughing during 2012-2013. Data collection، checklist registered، including demographic information and data associated with sensitivity of skin prick test of 21 allergens were selected. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical.
    Results
    A number of 153 patients (83. 2%) were allergic to one or more of the 21 allergens tested، whereas 31 patients (16. 8) of them showed no sensitivity. The most common allergic reactions to insect allergens were 73 cases (47. 7%)، grass and turf 58 cases (37. 9% percent)، Beetle 55 cases (35. 9%)، wheat flour، 51 (33. 3%) walnuts، 37 (24. 4%) and cat fur 36 (5/23. 5%) respectively..
    Conclusion
    Susceptibility to insects، beetles and grass had the highest prevalence in patients with allergic rhinitis referred to Super Specialized clinic in Yasuj. Because susceptibility to allergens depends on the environment، therefore، being aware of them can lead to avoidance and control allergic reactions.
    Keywords: Allergic Disease, Skin Prick Test, Rhinitis
  • Pages 746-756
    Backgrounds &
    Aim
    The heavy metals entering the water resources through different channels pose risks، such as poisoning and carcinogenesis، in the living organisms’ body. The aim of this study was to determine the distribution pattern of heavy metals in drinking water networks using GIS in Gachsaran، Iran..
    Methods
    In this descriptive، cross-sectional study، samples were taken from11 spots of the drinking water distribution network and tested for concentration of 10 metals by Inductivity Coupled Ions Plasma (ICP) method in summer of 2010. The research data were compared with national and international water standards. Then the distribution map of heavy metals concentrations in the drinking water wells of the region was prepared by using the Geographical Information System (GIS) software. Data were analyzed by the Kruskal-Wallis tests.
    Results
    In all samples، the average concentration of heavy metals were: Arsenic 0. 54، Cadmium 0. 05، Zinc 55. 9، Lead 0. 18، Copper. 82، Chromium 1. 6، Barium 36. 5، Selenium0. 5، Mercury 0. 1 and Silver 0. 05 micrograms per liter and was less than the water quality standard.
    Conclusion
    Based on the results obtained، it can be concluded that concentrations of heavy metals in Gachsaran’s drinking water distribution network are not higher than national and international standards and therefore not harmful for people.
    Keywords: Heavy Metals, Distribution Network, Geographical Information System (GIS)
  • Pages 757-767
    Background and Aim
    Staphylococcus aureus is one of the most important nosocomial infecting agents resistant to commonly used antibiotics. Nowadays، methicillin-resistant S. aureus (MRSA) is considered one of the main causes of nosocomial infections. The aim of this study was to identify the antibiotic resistance pattern of methicicllin- resistant and susceptible strains in Ahwaz، Iran.
    Methods
    In the present cross - sectional study، a number of 255 clinically suspected cases of Staphylococcus aureus were collected during a 19 month period. The bacteria were investigated using standard biochemical tests such as catalase، mannitol fermentation، coagulase and Dnase. Sensitive strains were confirmed by disk diffusion method compared to commonly used antibiotics. The collected data were analyzed using descriptive statistical tests.
    Results
    of 255 suspected cases، 180 were confirmed as S. aureus، a total of 59 strains of S. aureus (2/37 percent) were resistant to methicillin. Resistance to S. aureus strains resistant to methicillin included: chloramphenicol (3. 38%)، rifampin (45. 76%)، norfloxacin (89. 83%)، gentamicin (89. 83%)، ciprofloxacin، (91. 52%)، azithromycin، (88. 13%)، cotrimoxazole (86. 44%) and all isolates strains were sensitive to vancomycin and nitrofurantoin. A total of 10 different patterns of antibiotic resistance in methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains were identified.
    Conclusion
    Expression of new resistance factor in nosocomial infection is one of the major challenges in treating these infections. This study showed a high prevalence of resistance against some class of antibiotics in MRSA isolated from Imam Khomeini and Golestan hospital of Ahwaz، Iran. Key words: Nosocomial infection، Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA)، Antibiotic Resistant Pattern
    Keywords: Nosocomial infection, Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Antibiotic Resistant Pattern
  • Pages 768-776
    Background and Aim
    Islamic Republic of Iran is one of the well-known foci of malaria in Eastern Mediterranean Region. The study was carried out to investigate malaria situation in Kogiloye and Boyerahmad during during 2001-2010.
    Methods
    The retrospective study using data information were extracted from health center of archived from malaria cases had been recorded in province during the years of 2001-2010. The data were analyzed by Descriptive statistical test.
    Results
    Out of one hundred and fifty six malaria cases during this decade، 119 (76. 28%) were males and 37 (23. 7%) females. The study showed that about 87% of malaria cases had been occurred in Afghanian immigrants in this region. The highest and lowest (29. 6% vs. 1. 9%) rates of malaria were occurred in 2002 and 2010، respectively. Among districts of the province the highest rate of malaria cases was belonged to Boyerahmad (80. 1%). The present study indicated that Plasmodium vivax was the most common cause of malaria in this region (91. 02%) followed by P. falciparum (8. 33%).
    Conclusion
    During the past decade malaria cases were apparently decreased in Kohgiloye and Boyerahmad province and most of cases had been imported to the region from other endemic foci. Respect to suitable environmental conditions for transmission of malaria in this area surveillance measures should be implicated to control disease through rapid diagnosis and treatment of patients particularly in foreign immigrants.
    Keywords: Malaria, P.Vivax, P.Falciparum
  • Pages 777-786
    Background and Aim
    Lack of knowledge and fear of treatment، predisposes individuals to the occurrence and intensity of psychological reactions; therefore it is necessary for people to learn appropriate coping strategies. The aim of this study was to determine the effect of education on coping with stress، depression، anxiety and stress among patients with special diseases.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 30 patients referred to Shahid Beheshti Hospital of Yasuj، Iran، as specific pre-test and post-test. The patients were divided into two groups randomly. Instruments used included specific questionnaires for depression، anxiety and stress Das 42 Lavybound، and a demographic questionnaire. A seven session period of instruction، each session an hour and a half، was held in coping with stress. The collected data was analyzed by Chi-square tests، t-dependent and-independent tests.
    Results
    Before the intervention of two groups، no significant differences were seen in the levels of depression، anxiety and stress. But after intervention، significant differences were observed in the levels of stress (23. 1 before the intervention to 17. 5 post-intervention) and anxiety (15 pre-intervention to the 10. 9 post-intervention) (P <0/05).
    Conclusion
    The training procedure was effective in decreasing the stress and anxiety in particular diseases and could lead to a relative relief in depression patients.
    Keywords: Special Patients Coping, Depression, Anxiety, Stress